murfor

Snel en gemakkelijk metselwapening uitrollen? Dan is Murfor ® Compact het perfecte product voor jou. Of je nu werkt met betonblokken, keramische binnenmuurstenen of buitengevelmetselwerk. Dit revolutionaire en zeer gebruiksvriendelijk product zorgt voor minder materiaalverlies en voor een uitzonderlijke hoge treksterkte.

Om dit product te bestellen klik je hier of kom langs in een van onze vestigingen. 

Binnen en buiten:

Murfor ® Compact is in twee types beschikbaar. Dit voor metselwerk binnenshuis en voor metselwerk buitenshuis. Murfor ® Compact I (Interieur) is speciaal ontworpen voor metselwerk binnenshuis. Hierbij kan je denken aan betonblokken en keramische binnenmuurstenen. Het product is te herkennen aan de rode kleur. Voor het metselwerk buitenshuis is er de Murfor®Compact E (Exterieur). Deze variant is uitermate geschikt om te werken in vochtige omstandigheden en is te herkennen aan de blauwe kleur. Allebei de producten, zowel I als E, zijn geschikt voor alle types mortelvoegen van 3 mm tot ca. 12mm.

Wanneer toepassen:

Metselwapening wordt toegepast om het metselwerk te verstevigen. Dit wordt gedaan op plekken waar de treksterkte van het ongewapende metselwerk tekortschiet. Door gebruik te maken van Murfor ® wapening wordt de ontbrekende sterkte gecompenseerd. Metselwapening wordt onder andere toegepast bij het bouwen van lange wanden. De reden hiervoor is dat krimp of uitzetting van materialen kan leiden tot scheuren in het metselwerk. Dit wordt nu tegengegaan door een grote afstand te creëren tussen de dilatatievoegen. Verder wordt metselwapening toegepast bij spanningsconcentraties zoals, geconcentreerde punten rond raam- en deuropeningen of bij scheidingswanden onderhevig aan vervorming door doorbuigende vloeren. 

murfor

Terneuzen | Oostburg | Vlissingen | Goes | Bergen op Zoom | Roosendaal | Zwijndrecht | Rotterdam | Verlegh Breda Koolschijn