Groene bon Zeeland

De-Groene-Bon-Zeeland-bij-Logus

Hoge energieprijzen laten dalen met Bouwcenter Logus?

De bedragen liegen er niet om! De energieprijzen blijven maar stijgen. Momenteel betaald een gezin met vier personen jaarlijks een bedrag van €1800 à €2000 aan hun energieleverancier. Het is dus zeer aantrekkelijk om je woning energievriendelijk te maken. Hieronder geeft Logus een aantal tips om jouw woning een stuk groener te maken. Deze producten zijn te koop in onze vestigingen van Logus. 

*Heb jij een groene bon aangevraagd? Groene Bon Provincie Zeeland  Dan kan je de producten waar een * voor staat aanschaffen met jouw groene bon. Deze actie is geldig tot 23 december 2021 en kan je tot 4 weken na aanvraag inleveren in één van de volgende vestigingen;

Bouwcenter Logus Goes en Vlissingen 

Bouwcenter Logus-De Hoop Oostburg en Terneuzen 

 

*Isoleren;
Spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, leidingisolatie, dit is meestal de eerste stap naar een duurzame woning en versterkt ook het effect van andere maatregelen. Wil je zo min mogelijk stookkosten of ervoor zorgen dat je zonnepanelen rendabel zijn? Dan is dit natuurlijk één van dé oplossingen. Bij Logus kan je terecht voor allerlei professionele  isolatiematerialen. 

Check ook altijd bij je gemeente welke subsidies er uitgereikt worden voor het verduurzamen van je woning, je hebt namelijk kans om een mooi bedrag terug te krijgen! 

 

Sedumtrays
Sedumtrays verminderen de extremen in het huidige klimaat. Het is kant-en-klaar en kan rechtstreeks op het dak geplaatst worden. Het biedt veel voordelen zoals; geluidsisolatie, verminderde wateroverlast, warmteregulering, luchtzuivering en bevordert de biodiversiteit. 

Het is niet alleen duurzaam, maar het is ook nog eens mooi om te zien. De keuze is ook ontzettend divers, wil je kruiden op je dak of een vegetatie die speciaal geselecteerd is voor bijen en vlinders? Het is allemaal mogelijk met Sedumtrays van Logus.

 

*Ledlampen
Gloei- en halogeenlampen in je woning? Dan kan je die het best vervangen door ledlampen. Wacht niet tot je gloei- en halogeenlampen stuk zijn want het is een enorme besparing. Wist je dat je door het gebruik van ledlampen 90% zuiniger bent dan bij het gebruik van een gloeilamp? En dat je maar liefst 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp? Dus waar wacht je nog op? Laten wij -bij Logus –  jou binnenkort het licht zien?

 

*Radiatorfolie
Waarom radiatorfolie? Dat zal ik je in deze alinea uitleggen. Radiatorfolie plaats je achter je radiator – of aan de muur achter je radiator – en zorgt ervoor dat je warmtestraling naar buiten tot 75% en met special HR-radiatorfolie maar liefst 95% verminderd wordt. Het verschil wat je creëert wordt uitermate groot. Je behoudt de warmte in je woning én je thermostaat zal minder snel aanspringen. Dus wil je er warm bijzitten in de herfst en winter? Aarzel dan niet om je radiatorfolie bij Logus te halen.

 

*Radiatorventilator 
22% besparen op je stookkosten? Wie wil dit nu niet? En dat is heel eenvoudig te realiseren! Door een ventilator onder je radiator te plaatsen bespaar je gas en is het veel sneller warm in je huis. Het levert je niet alleen een flinke besparing op, de ventilator wordt zo geplaatst dat het helemaal niet zichtbaar is in je woning. 

Het praktische aan deze ventilator is dat je hem heel handig zelf kan plaatsen met magneten. Wordt de radiator 30 graden? Dan springt hij aan. Is hij kouder dan 25 graden? Dan gaat hij uit. Hoe werkt het precies? De ventilator blaast lucht langs de warme radiator de kamer in. Die lucht wordt warm door de hitte van de radiator én zorgt ervoor dat alle kamers in je huis sneller voorzien zijn van warmte.

Let op! Er is voor iedere verwarming een ander ventilator. Schrijft het type verwarming van jouw woning op en kom langs bij Logus en we kunnen jou nóg beter helpen in de keuze van je ventilatoren. 

 

*Waterbesparend mondstuk of doorstroombegrenzer voor waterkraan
Per persoon verbruik je ongeveer 119 liter water per dag . Het meeste water gebruik je om te douchen, in bad te gaan of om het toilet door te trekken. Gebruikelijke dagelijkse activiteiten dus! Met een kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je hierop kan besparen. Dat is natuurlijk goed voor je portemonnee (goed argument om wél die paar schoenen of voetbalticket te kopen) én het is uiteraard heel goed voor het milieu. 

Je kunt al makkelijk waterverspilling tegengaan, door de kraan niet verder open te draaien dan nodig is. Thermostatische kranen zijn hiervoor ook een must-have natuurlijk. Deze kranen geven sneller water op de juiste temperatuur waardoor je minder water onnodig wegspoelt.  

Waterbesparende mondstukken en doorstroombegrenzers kosten een paar euro en je bespaart er een hoop water én geld mee (denk nogmaals aan die paar schoenen en/of voetbaltickets). Een doorstroombegrenzer is een ring van kunststof die je heel eenvoudig bevestigd aan het einde van je kraan of tussen je doucheslang en douchekop plaatst. Deze ring zorgt ervoor dat er minder water door je kraan stroomt, maar dat de kracht van het water hetzelfde blijft! Dus, geen waterverspilling meer na een bezoek aan Bouwcenter Logus.

En zo zijn er nog ontelbare tips en tricks om jouw woning groen te maken. Bij Bouwcenter Logus denken we graag (groen) met jou mee! Besteed jouw (gratis) groene bon in één van onze vestigingen in Zeeland en bespaar jaarlijks vele euro’s uit om nu eindelijk die paar schoenen en/of voetbalticket te kopen! Of uiteraard iets anders wat je graag wenst! 

 

 

Terneuzen | Oostburg | Vlissingen | Goes