06 sep 2022

Verlegh Bouwmaterialen in Breda en de vestigingen van Bouwcenter Logus in Bergen op Zoom, Goes, Oostburg, Roosendaal, Rotterdam-Noord, Terneuzen, Vlissingen en Zwijndrecht gaan over naar één gezamenlijke identiteit. Samen met al haar zusterondernemingen vormen de vestigingen van Bouwcenter Logus en Verlegh Bouwmaterialen het concern De Hoop Terneuzen. Een bedrijvengroep opgericht aan het einde van de 19e eeuw.

 

Vanaf september 2022 gaan alle vestigingen verder onder de naam Bouwcenter Logus-De Hoop. Een volgende stap waarmee de bouwmaterialentak van De Hoop Terneuzen de steeds groter wordende concurrentie aangaat.

 

Het belang van een eenduidige, sterke familienaam wordt steeds groter. De toch al grote concurrentie binnen de branche wordt vooral in Zuid-Holland en Brabant steeds verder uitgebreid. De naam Logus-De Hoop verbindt de afzonderlijke vestigingen met het moederbedrijf De Hoop Terneuzen. Met de toevoeging van de naam van het moederbedrijf kan Logus, wat als doel heeft om gericht en duurzaam te innoveren, haar toegevoegde waarde vergroten.

 

Door intensieve communicatie onder de naam Bouwcenter Logus-De Hoop kan de bouwmaterialentak van De Hoop Terneuzen een consistente merkbeleving creëren. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van het bedrijf. Daarmee kan er met dezelfde kwaliteit en met hoogwaardige producten en diensten gebouwd worden aan nieuwe klantrelaties en het versterken van de relatie met bestaande klanten. De nieuwe huisstijl wordt de komende tijd stapsgewijs uitgerold.

 

Directeur Manuel van Mieghem: “Een mooie ontwikkeling, aangezien wij al jaren onderdeel zijn van De Hoop Terneuzen. Eigenlijk verandert er niet zoveel. We zijn nog steeds hetzelfde bedrijf, met dezelfde hoogwaardige producten en diensten en dezelfde mensen. De nieuwe naam verbindt alle vestigingen met elkaar en daar zijn we trots op. Samen staan we sterker. In september wordt er ook een nieuwe vestiging van Bouwcenter Logus-De Hoop geopend in Rotterdam-Zuid. We bouwen dus vol ambitie verder aan de toekomst.”

 

De Hoop Terneuzen is een Zeeuws-Vlaams familiebedrijf met meer dan 45 dochterondernemingen. Een bedrijvengroep waar zekerheid ligt voor de klant door de solide financiële basis. De Hoop Terneuzen is leverancier en producent van bouwgrondstoffen, eindproducten en diensten ten behoeve van de bouw.