05 jun 2024

Houd uw woning koel deze zomer met natuurlijke isolatiematerialen!

De zomer staat voor de deur en we willen allemaal een koele en comfortabele woning zonder de hoge energiekosten van airconditioning. Wist je dat natuurlijke isolatiematerialen een uitstekende oplossing bieden?

Natuurlijke isolatie is:

  • Comfortabel: Zorgt voor een prettig binnenklimaat, ongeacht het seizoen.
  • Gezond: Vrij van schadelijke stoffen, vochtregulerend en vermindert de kans op schimmelvorming.
  • Koel in de zomer: Natuurlijke isolatie houdt uw woning langer koel. Lees hier meer over in dit artikel.
  • Warm in de winter: Biobased isolatiematerialen bieden isolatiewaarden vergelijkbaar met traditionele materialen zoals EPS, glas- of steenwol.
  • Stil: Uitstekende geluidsisolatie voor een rustige woonomgeving.
  • Veilig: Goede vochtregulerende en brandwerende eigenschappen.
  • Duurzaam: Vermindert de milieu-impact en draagt bij aan een groenere toekomst.

 

Met ons uitgebreide Bouwgroen assortiment kun jij nu kiezen voor biobased isolatiematerialen die verrassende voordelen bieden voor zowel de gebruiker als de verwerker. Stap over op duurzame isolatie en ervaar zelf het verschil.

Voor meer informatie en advies, neem contact met een Logus-De Hoop vestiging bij jouw in de buurt. Samen maken we uw woning klaar voor een comfortabele zomer!

 

 

ISDE subsidie 2024

De subsidieregeling 2024 voor het verduurzamen van woningen en (kantoor)gebouwen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is bekend. Het budget is dit jaar van 560 miljoen verhoogd naar 600 miljoen euro. De ISDE is aan te vragen voor een isolerende maatregel of warmtepomp welke aangebracht wordt door een bouwbedrijf. Wanneer deze wordt aangebracht door een doe-het-zelver geldt de regeling niet. De regeling is ook toegankelijker geworden voor monumentale woningen en het gebruik van biobased milieuvriendelijke isolatiemaatregelen. 

In onderstaande tabel staan de voorwaarden met betrekking tot de vierkante meters. Deze zijn gesplitst in een kolom voor één isolatiemaatregel en een kolom voor twee isolatiemaatregelen. Het is ook mogelijk isolatiemaatregelen te combineren met een warmtepomp of zonneboiler. De subsidie geldt bij isolatiematerialen welke in deze meldcodelijst staan. De hoogte van de subsidie is te berekenen door gebruik te maken van een gemakkelijke tool

 

De werking van de regeling is als volgt: 
Woningeigenaren kunnen de subsidie achteraf aanvragen. Dit kan tot 24 maanden na de realisatie van de eerste maatregel. Zakelijke gebruikers kunnen de subsidie vooraf aanvragen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd moet het project binnen 24 maanden worden gerealiseerd. Vervolgens moet er binnen 13 weken na de realisatie een vaststelling worden ingediend. 

Daarnaast is de leennorm voor hypothecair krediet vanaf 2024 op een aantal punten gewijzigd. Afhankelijk van het energielabel krijgen huishoudens meer leenruimte voor het verduurzamen van een eigen woning.