Dakramen en lichtkoepels

Wonen, werken of hobby’s beoefenen: u kunt het allemaal op zolder doen. Als er maar voldoende daglicht naar binnen komt. Want daglicht zorgt voor een goed (uit)zicht en is goed voor de gezondheid. Daglicht maakt mensen namelijk productiever en gelukkiger. Met slim gebruik van daglicht bespaart u bovendien op de energierekening. Wij hebben er de systemen voor …

Lichtkoepels
Op praktisch elk dak kunt u een lichtkoepel (laten) plaatsen. Zo’n koepel vangt het licht op en weerkaatst het naar de ruimte. De lichtopbrengst is bijzonder hoog! Daarbij verminderen lichtkoepels het energieverbruik. Overdag kunt u de verlichting uitschakelen en zult u verwarming en airconditioning minder gebruiken.

ROTO Dakramen – volop zon en natuurlijk zonlicht!

Dakramen van het Duitse merk ROTO zijn verkrijgbaar bij al onze Logus vestigingen! Alle producten voldoen aan de hoogst gestelde eisen en standaard krijgt u maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie! ROTO heeft 3 typen dakramen; de tuimel-, de toptuimel- en de uitzettuimel ramen.

  • Tuimelramen: hebben een centrale as en zijn  ideaal om licht binnen te laten, te ventileren, of wanneer het dakraam hoog geplaatst is of u de ramen combineert met toptuimel dakramen.
  • Toptuimelraam: dit raam kantelt open langs de bovenkant waarbij het scharnierpunt zich in het bovenste derde van het raam bevindt. De vleugel van het raam neemt in de leefruimte geen plaats in en kunt u rechtop staand genieten van het uitzicht.
  • Uitzettuimelraam: deze heeft het scharnierpunt bovenaan het raam. De vleugel draait volledig naar buiten dus wanneer het dakraam openstaat heeft dit geen invloed op uw leefruimte! Dit type is uitgevonden door ROTO!

Dakramen
Gaat u de hele zolder verbouwen of gewoon opknappen? Denk dan aan dakramen voor frisse lucht, daglicht en een prettig uitzicht. Daarmee voegt u licht en sfeer aan de ruimte toe. Populair zijn bijvoorbeeld de tuimeldakramen. Deze hebben een maximaal glasoppervlak, doordat de ventilatie in het kozijn is geïntegreerd.

Verantwoorde keuze
In (dak)ramen en kozijnen bieden we een brede keuze. Met vele opties, onder meer voor energiezuinige ventilatie, bedieningsgemak en inbraakveiligheid. Ook aan het milieu is gedacht; let op het FSC®-keurmerk bij de houten dakramen.

Naast de houten dakramen, die vaak voorkomen, heeft ROTO een grote collectie kunststof dakramen. Ook voor diverse dakraamaccessoires kunt u bij Logus terecht!

Bekijk hieronder enkele productspecificaties van ROTO dakramen:
Designo R4 Houten of kunststoffen dakvenster met centraal scharnierpunt
Designo R7 Houten of kunststoffen dakvenster met top-tuimel-openingssysteem

Kom voor meer informatie langs in één van onze showrooms, en/of bezoek alvast de website van ROTO

De voordelen van Logus-De Hoop 

Deskundig advies
Professionele materialen
Meer dan 10.000 artikelen uit voorraad leverbaar
Breedste bouwmaterialen assortiment van de regio
Voorraadartikelen vòòr 15:00 uur besteld = de volgende werkdag in huis
Vroeg open

Wij werken uitsluitend met topmerken