Duurzaamheid en Circulariteit bij Logus-De Hoop

Bij Logus-De Hoop, onderdeel van Groep De Hoop, staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. We streven ernaar de impact van onze bouwmaterialen op het milieu.

 

Onze Visie op Circulariteit en Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan een containerbegrip voor ons; het is een leidraad voor actie. We erkennen dat elk bouwmateriaal een ecologische voetafdruk heeft. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en leveranciers om de voorkeur te geven aan materialen met een lage milieubelasting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar voor ons allemaal, nu en voor de toekomstige generaties.

 

Met onze diepgaande kennis over de producten die we aanbieden, van isolatiewaardes en druksterktes tot vochtbestendigheid, kunnen we een breed assortiment aan duurzamere keuzes bieden voor elk bouwproject. Klanten en hun opdrachtgevers vragen steeds vaker naar de milieubelasting van materialen, en Logus-De Hoop is trots dat we oplossingen kunnen aanbieden die aan deze behoeften voldoen.

 

Duurzame Bouw- en Afbouwmaterialen van Bouwcenter

Ons aanbod omvat een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen, verkrijgbaar bij Bouwcenter, met diverse keurmerken zoals Dubokeur, Cradle 2 Cradle, en Blaue Engel. Van stofvrij werkende gereedschappen tot FSC/PEFC gecertificeerd duurzaam hout, we zorgen ervoor dat onze producten goed zijn voor zowel mens als milieu. Bovendien ondersteunt Bouwcenter klanten bij het behalen van certificeringen zoals BREEAM, LEED, WELL, of GPR, door te helpen met het verzorgen van de bewijslast die aantoont dat hun bouwprojecten duurzaam zijn.

 

Biobased Bouwoplossingen

In ons centraal magazijn bieden we een uitgebreid assortiment aan biobased bouwoplossingen, aangevuld met een selectie van folies en luchtdichtingsproducten die essentieel zijn voor de effectiviteit van deze materialen. We begrijpen dat de samenwerking tussen verschillende materialen cruciaal is voor de duurzaamheid van een bouwproject. Daarom adviseren we niet alleen over de beste materialen, maar ook over hoe deze te combineren voor optimale prestaties en duurzaamheid.

 

Duurzaamheidsmagazine cirkel

Duurzaam bouwen is de toekomst. Toch is er nog veel onbekend binnen de branche. Wat betekent BREEAM, BENG of Luchtdicht bouwen, bijvoorbeeld? En hoe pas je dit toe in de praktijk? Cirkel geeft antwoord. Het duurzaamheidsmagazine verschijnt meerdere malen per jaar met wisselende relevante thema’s en geeft op een laagdrempelige manier antwoord op álle duurzaam bouwen vragen. Praktisch, helder en altijd actueel.

 

Neem Contact Op

Heeft u vragen over duurzame, circulaire, of biobased bouwoplossingen? Of het nu gaat om het adviseren over vochtregulerende eigenschappen van houtvezelisolatie of het voldoen aan de strenge eisen voor een BREEAM-certificaat. Ons team staat klaar om u te adviseren over de duurzame opgaves in uw projecten. Neem contact op met uw contactpersoon van een vestiging bij u in de buurt voor persoonlijk advies en ondersteuning.

 

Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst.