Samen zorgen we voor een duurzame bouwketen

 

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen vinden we bij Bouwcenter Logus-De Hoop een absolute must. De centrale waarden van Bouwcenter Logus-De Hoop – continuïteit door evenwicht, loyaliteit, nuchterheid, betrokkenheid en innovatief ondernemerschap – passen heel goed bij de kernwaarden die een circulaire economie vraagt. Centraal staat dat wij zuiniger moeten zijn op dat wat moeder aarde ons te bieden heeft. We moeten maatregelen nemen om verdere opwarming van de aarde te minimaliseren door het beperken van de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2.

 

Bouwcenter werkt continu aan verduurzaming, voor mens, dier en milieu. Daarom hebben alle Bouwcentervestigingen een duurzaamheidsconvenant getekend. Daarmee verbindt iedere vestiging zich aan het gezamenlijke MVO-beleid. Daarnaast voeren we actief onderzoek naar de bouwmaterialen van de toekomst. Dat doen we zowel zelfstandig als samen met onze industriële partners. De ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige bouwmaterialen uit de opwerking van industriële bijproducten en nieuwe bio-based bouwelementen zijn hier voorbeelden van.

 

We richten ons niet alleen op nieuwe producten. Integendeel. Van steeds meer producten worden de relevante milieu-indicatoren meegeleverd, zodat de klant niet alleen geïnformeerd wordt over technische zaken, maar ook over de prestatie ten aanzien van de belasting van ons milieu. Doordat veel van onze activiteiten regionaal plaatsvinden en we gebruik maken van optimaal transport, is onze logistieke voetprint relatief klein.

 

Alleen samen zorgen wij voor een duurzame bouwketen. Van het gebruik van groene stroom en het terugdringen van CO2-uitstoot tot het verduurzamen van ons bouwassortiment. Klaar voor de volgende generatie.

 

Duurzame bouwmaterialen en certificering

Bouwcenter verkoopt een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen met diverse keurmerken zoals dubokeur, Cradle 2 Cradle en Blaue Engel. Van gereedschappen die stofvrij werken garanderen tot FSC/PEFC gecertificeerd duurzaam hout. Goed voor mens en milieu! En of het nu certificering met BREEAM, LEED, WELL of GPR is, Bouwcenter helpt je graag bij het verzorgen van bewijslast waarmee je aantoont dat jouw bouwproject duurzaam is.

 

Groene stroom

Bijdragen aan de productie van duurzame energie. Dat vinden wij belangrijk. Daarom gebruiken wij, in al onze vestigingen maar ook in het logistieke centrum van Bouwcenter in Echt, groene stroom verkregen uit Nederlandse windmolens. 

 

Duurzaamheidsmagazine cirkel

Duurzaam bouwen is de toekomst. Toch is er nog veel onbekend binnen de branche. Wat betekent BREEAM, BENG of Luchtdicht bouwen, bijvoorbeeld? En hoe pas je dit als bouwpro toe in de praktijk? Cirkel geeft antwoord. Het duurzaamheidsmagazine verschijnt meerdere malen per jaar met wisselende relevante thema’s en geeft op een laagdrempelige manier antwoord op álle duurzaam bouwen vragen. Praktisch, helder en altijd actueel.