Hout- en plaatmateriaal

De uitstraling van een pand hangt vooral af van de afwerking. Gaat u voor de perfecte finishing touch? Maak dan uw keuze uit ons brede gamma van hout- en plaatmaterialen.
Uiteraard krijgt u daarbij een advies op maat. Onze adviseur geeft tekst en uitleg over materiaaleigenschappen, milieuaspecten en toepassingen.

Het juiste hout
Balken, planken, platen en timmerhout: we hebben naald- en loofhout in alle soorten en maten. Onze materialen zijn geschikt voor alle bouwtoepassingen. Van metselprofielen en steigerhout tot en met aftimmermateriaal, zoals glaslatten, boeidelen, architraven, neuslatten en gootlijsten. Opvallend is de grote verscheidenheid. Voor uw woning, bouwstijl of voorkeur vindt u beslist het juiste hout.

Plaat op maat
Verscheidenheid is ook kenmerkend voor het assortiment plaatmaterialen. Het omvat onder meer gipsplaat, triplexachtige platen, brand- en vochtwerende platen, trespa en spaanplaat. Producten voor uiteenlopende toepassingen, zoals ondervloeren, brand- en vochtwerend materiaal en de afwerking van kasten, kozijnen, wanden, gevels en plafonds.

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen staat bij ons voorop. Dat ziet u ook aan ons hout- en plaatmateriaal. Componenten, grondstoffen, herkomst, productiewijze en toekomstig hergebruik? Van het grootste deel van ons assortiment zijn deze gegevens bekend. Let daarom op de keurmerken bij de producten; ze verschaffen u waardevolle informatie.

Certificering

Hout certificering; Logus-De Hoop Duurzaam

Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout en plaatmateriaal uit duurzaam beheerd bos aangetoond. Wereldwijd zijn er twee internationaal erkende systemen voor certificering van duurzaam bosbeheer en de handelsketen: PEFC en FSC®.

PEFC: Programme for the Endorsement of Forest Certification.
FSC®  ; Forest Stewardship Council®.

Beide keurmerken houden rekening met sociale, economische en milieuaspecten. Het doel is gelijk, alleen de weg ernaar toe verschilt.

Logus-De Hoop staat voor het behoud van bos en het gebruik van duurzaam hout juichen we ten zeerste toe, om die reden zijn we FSC® en PEFC gecertificeerd.

  • Gerecycleerd hout tellen bij PEFC en FSC mee als duurzaam.
  • Het FSC-label geeft de garantie dat hergebruikte producten voor 100% gerecycled zijn.
  • De producten met het PEFC-label zijn samengesteld uit ten minste 70% van gerecycleerd materiaal.

De voordelen van Logus-De Hoop

✔ Al meer dan 100 jaar ervaring
✔ Breed gamma aan kwaliteitsproducten in onze bouwshops en drive-in magazijnen
✔ Tonnen kennis, advies op maat en logistieke diensten passend bij ieder project
✔ Betrokken in én bij de regio
✔ 11 bouwshops en 5 actuele showrooms in Zuidwest-Nederland voor particulieren en zakelijke klanten

Wij werken uitsluitend met topmerken