Isolatie

Lekker warm in de winter en koel in de zomer. Het is prettig én gezond wonen in een goed geïsoleerd huis. Bovendien bespaart u flink op de energierekening. Goede isolatie verhoogt ook nog eens de waarde van uw huis. Kortom, alle reden om er bij nieuwbouw of verbouwing werk van te maken.

Oplossingen: warmteverlies tegengaan
Via gevel en ramen verliest uw woning meer dan de helft van de warmte. Via het dak en de vloer verdwijnt de rest. Al deze plekken kunt u aanpakken. Ons assortiment biedt daarvoor effectieve systemen, waaronder (prefab) dakplaten, isofolie (ondervloer), kelderisolatie, spouwmuurisolatie en na-isolatiesystemen.

Toepassing
Het principe van elk isolatiesysteem is hetzelfde: lucht wordt ingesloten, waardoor geen luchtcirculatie kan plaatsvinden. Luchtdicht afsluiten van het isolatiemateriaal is dus altijd noodzakelijk. Bijvoorbeeld door aan de warme zijde een dampremmende laag aan te brengen. Wat daarbij allemaal komt kijken, zullen onze adviseurs u graag vertellen.

De keuze
Welk isolatiemateriaal is geschikt? Op de verpakking leest u de R-waarde: het getal dat het warmte-isolerend vermogen aangeeft. Daarnaast kunt u onder meer letten op vochtgedrag, sterkte, stijfheid en brandgedrag.
Er zijn drie soorten isolatiemateriaal:
• minerale materialen, bijv. glaswol en steenwol;
• natuurlijke materialen;
• synthetische materialen, o.a pur en Eps (piepschuim).

Calculeren
Op de calculatiesite van Isover kunt u zelf een thermische isolatieberekening doen en u kunt ook uw renovatieproject doorekenen. Wat gaat u besparen door nieuwe isolatie?

De voordelen van Logus-De Hoop

Deskundig advies
Professionele materialen
Meer dan 10.000 artikelen uit voorraad leverbaar
Breedste bouwmaterialen assortiment van de regio
Voorraadartikelen vòòr 15:00 uur besteld = de volgende werkdag in huis
Ruime openingstijden

Wij werken uitsluitend met topmerken