01 nov 2019

De Hoop Terneuzen breidt haar activiteiten uit in midden van het land

Vanaf heden is Bouwmaterialenhandel G. Koolschijn uit Delft onderdeel van groep De Hoop.
Bouwmaterialenhandel G. Koolschijn, opgericht in 1920 is net als De Hoop Terneuzen een echt familiebedrijf overgegaan van vader op zoon. Gezien de leeftijd van de huidige aandeelhouders hebben deze besloten om Koolschijn te verkopen. Wij zijn dan ook verheugd dat wij Bouwmaterialenhandel G. Koolschijn onder onze hoede kunnen nemen.

 

Bouwcenter

Bouwmaterialenhandel G. Koolschijn opereert onder de vlag van Bouwcenter. Vakkennis, klantgerichtheid en service zijn ouderwets belangrijk voor de bouwmaterialenhandel. Het bedrijf heeft drie vestigingen: Bouwcenter Koolschijn, Koolschijn Showroom met keukens, sanitair en tegels en via de 100% deelneming Nivo Keukens B.V. wordt een showroom voor keukens in Pijnacker geƫxploiteerd. Voor Koolschijn betekent de overname dat de activiteiten onder de Bouwcenter-vlag en als onderdeel van een familiebedrijf gecontinueerd en verder uitgebouwd kunnen worden.

 

Uitbreiding centrum van het land

Voor De Hoop Terneuzen past de overname van Koolschijn in het beleid haar activiteiten in het centrum van het land uit te breiden en te verstevigen. Het marktgebied van Bouwcenter Koolschijn sluit aan op dat van de huidige Bouwcenters Logus in Rotterdam en Zwijndrecht, als ook op de bouwmaterialenactiviteiten van Logus in Zuidwest-Nederland.

 

Duurzaamheid

De visie van Bouwmaterialenhandel G. Koolschijn omtrent duurzaamheid sluit naadloos aan bij de visie van De Hoop Terneuzen om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Zo is het dak van de keuken en sanitair showroom voorzien van ruim 180 zonnepanelen en gebruikt Koolschijn alleen nog maar groene stroom.

Koolschijn Bouwcenter

Terneuzen | Oostburg | Vlissingen | Goes | Bergen op Zoom | Roosendaal | Zwijndrecht | Rotterdam | Verlegh Breda | Koolschijn